Äntligen knackar vintern på dörren

Så länge jag kan minnas har jag protesterat mot vintern. Det är kallt, jag fryser lätt och jag tycker verkligen inte om att frysa. Jag har dragit upp axlarna till öronen och huttrat och skakat månader i sträck. Kölden har satt sig i märg och ben och det är först nån gång i maj som jag börjat tina upp. Jag har varit arg. Meningslöst arg på vintern. Som om det skulle tjäna något till att jag inte vill att det ska bli vinter. Det blir det ju oavsett vad jag vill.

I år har jag tänkt göra ett experiment. Jag ska möta vintern på ett annat sätt. Jag undrar hur det skulle vara om jag skapade den vinterupplevelse jag vill ha? En varm och mjuk vinter. En skön och mild vinter. En lugn och behaglig årstid där jag lägger energin på att må bra och njuta istället för att klaga och vara missnöjd. För vi vet ju att det vi fokuserar på växer och mitt missnöje med vintern har bara blivit större och större. Varje vinter har varit den värsta men det här ska bli den bästa.

Nu planerar jag för min mjuka, varma vinter. Jag ska fylla den med sköna känslor, behagliga upplevelser och njutning för kropp och själ. Jag ska ge mig själv den vila och återhämtning jag behöver. Lägga omsorg på min omgivning, göra den vacker och skön för alla sinnen. Bjuda snäll näring till kroppen, både mat och rörelse. Och kanske mer. Säkert mer.

Det låter kanske mycket, som att det blir nya krav på att allt ska vara ouppnåeligt underbart. Men jag tror inte det. Jag tror att det mest handlar om min egen inställning och att se på saker på ett nytt sätt. Vilan som en del av dagen och yin-säsongen, inte lathet. Skönhetsrutiner som nektar för själen, inte fåfänga. Näringstät mat som en gåva till kroppen, inte restriktioner och begränsningar.

Jag är nyfiken och förväntansfull. Det är nytt.

Jag har aldrig någonsin sett fram emot vintern som nu.

Hur kommer din vinter bli?