När vi drömmer om något är vägen dit sällan spikrak. Här är sju steg som gör vägen lite tydligare för dig, så att du kan bli klar över vad du vill ha, göra en plan och sätta igång att ta steg som både för dig närmare din dröm och drar den till dig.

1. Bli helt klar över vad du önskar dig
Vad vill du ha och varför vill du ha det? Ta ett snack med dig själv och fundera på vad det är du drömmer om och varför just det. Vad skulle förändras för dig om din dröm blev sann? Hur skulle det kännas? Hur skulle livet vara? Drömmer du om en ny lägenhet? Varför det? Vad skulle det ge dig? Vad skulle bli bättre, lättare, härligare? Vilka känslor skulle du känna? Hur skulle livet vara i den nya lägenheten?

2. Bli upprymd
Skriv ner din önskan så den känns underbar och oemotståndlig, så att du känner dig upprymd och fylld av längtan att vakna upp varje dag för att ta tag i dina actionsteps. De kommer ju ta dig till din underbara dröm, eller hur?

3. Gör en plan
Gör en tydlig plan över vilka steg du kommer ta för att komma närmare din dröm och när du ska göra dem. Actionsteps och deadlines. Kanske behöver du avsätta tid i kalendern för att lära dig något nytt? Kanske behöver du kontakta vissa personer. När ska du göra det? Genom att ta praktiska steg framåt visar du Universum att du är på väg och då kommer Universum sätta kurs mot dig genom att skicka dig möten, sammanträffanden och möjligheter som leder dig rätt på väg mot din dröm. Gör dina actionsteps möjliga att göra. Och kom ihåg: för att få något nytt behöver du göra något nytt, eller hur?

4. Bli den som har det du önskar dig
Föreställ dig att det du drömmer om redan hänt. Hur känns det? Känn de känslorna. Det kommer göra dig till en magnet som drar din önskan till dig, tillsammans med händelser, människor och saker som finns i den känslovärlden, som vibrerar på samma frekvens.

5. Släpp taget om det som varit
En del föreställningar vi anammat i livet håller oss kvar i det gamla sättet att tänka och vara. Det sätter käppar i hjulet för våra drömmar att besannas. När vi programmerat oss själva att tro helhjärtat på sådant som ”inte kan väl jag…”, ”det jag önskar är inte möjligt för mig …”, ”jag är inte tillräckligt … (sätt in det ord som passar)” kommer det sitta i vägen för att vår önskan ska hitta oss. Det går inte att låtsas att de här föreställningarna inte finns, blunda för dem. De sitter fast förankrade i det undermedvetna tills du programmerar om dig själv att verkligen tro att ”jag kan”, ”min önskan är helt och hållet nåbar”, ”jag är stark, vacker, klok, värd att … ”. Det är ett inre jobb.

6. Säg nej
När du börjar ta steg mot din dröm kommer du kanske uppleva att du får erbjudanden som nästan passar in på det du vill ha, men inte riktigt. Det är någonting som fattas. Det är som att Universum testar dig för att se om du nöjer dig med mindre än vad du vill ha, om du verkligen har släppt taget om de där föreställningarna under punkt 5. Om du är helt redo att ta emot det du önskar dig så säger du nej till de erbjudanden som inte känns 100% rätt. Det skickar tydliga signaler till Universum att du är redo för det du verkligen vill ha och att du inte nöjer dig med mindre.

7. Ta emot
Det du drömmer om kommer till dig när du tror att du kan få det. Var redo för Universums leverans och ta emot när den kommer.